Keresés ebben a blogban

2016. február 6., szombat

Mogyoróvajas csokifalatok.

Hozzávalók:

20 dkg keksz (vajas keksz, vagy puha édes keksz)
12 dkg mogyoróvaj
7 dkg olvasztott vaj

20 dkg étcsokoládé
3 dkg mogyoróvaj

+ még 3 dkg mogyoróvaj

A kekszet aprítóban jól megdaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a mogyoróvajat, majd addig aprítjuk míg masszává össze nem áll.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

A csokit a mogyivajjal gőz fölött megolvasztjuk, ráöntjük a masszára, elsimítjuk.

Az utolsó adag mogyoróvajat is olvasszuk meg gőz fölött, csurgassuk a csokis rétegre, egy késsel húzzunk márványos mintát belőle.
Szórhatunk mogyoródarabkákat a tetejére.

Tegyük hűtőbe pár órára.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése