Elég vicces és ragacsos meló elkészíteni ezeket a kis kókuszcsodákat! Ezek persze csak hamis Raffaellók, de finomak és jó kis édességek! :)
Ez egy egyszerű recept, az egyetlen főzős része az, hogy szirupot főzünk, szóval nem nagy cucc - szóval kedves kezdők, ajánlom, hogy készítsétek el, és legyetek vele az est, vagy a buli első számú cukrászai! :D
Amire szükség lesz:
30 dkg kókuszreszelék, +10 dkg a forgatáshoz
30 dkg cukor
30 dkg sovány tejpor (vagy kávékrémpor)
25 dkg margarin
2 dl víz
10-15 dkg mandula (vagy mogyoró, az olcsóbb változathoz - mi legtöbbször ezt a fajtát csináljuk)
Hogyan készül:
A vízbe öntsük bele a cukrot, és főzzünk szirupot: forrástól számított 5-8 percig főzzük.
Tegyük a margarint egy nagy tálba, öntsük rá a szirupot; aztán addig kevergessük, míg teljesen el nem olvad.
Ezután felváltva adagoljuk hozzá a kókuszt és a tejport (én 2 ek kókuszt tettem, elkevertem, tettem 2 ek tejport, elkevertem, megint kókuszt és így tovább...).
Ha kész, tegyük hűtőbe, míg megszilárdul.
Ha mandulát használunk, tegyük forrásban lévő vízbe, így könnyen lehúzhatjuk a héját.
Tehát, amikor a massza megszilárdult, vegyünk ki egy teáskanálnyit, nyomjunk egy mandulát vagy mogyorót a közepébe, készítsünk belőle kis golyót, és forgassuk a kókuszreszelékbe.
Végül 40-60 Raffaellót kapunk!
Szóval ennyi!Egyszerű, ugye? :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése