Hozzávalók:
1 kg nagyobb szemű burgonya
50 dkg darált hús
1 dl tej
1,5 zsemle
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk oregánó
só, bors
2 ek olaj
4 dl tejföl
Elkészítés:
1. A krumplikat alaposan sikáljuk meg, félig főzzük meg, vágjuk őket félbe, s kanállal vájjuk ki a közepüket. (Persze kezdőként fogalmam nem volt, mikor nem túl puha a krumpli, így az enyém kicsit keményre sikerült.)
2. Áztassuk be a tejbe a zsemlét, nyomkodjuk ki és adjuk a húshoz. Tegyünk bele 3 gerezd zúzott fokhagymát, oregánót, sót, borsot, alaposan dolgozzuk össze, majd pirítsuk meg az olajon.
3. A tűzről levéve adjuk hozzá a burgonyák kikapart belsejét (szerintem meg ne, ki akar krumplit krumplival enni? a recept ezt írta, de ettől nem muszáj beletenni.), keverjük össze, és töltsük a burgonyákba.
4. Locsoljuk meg őket a maradék fokhagymával ízesített tejföllel, és forró sütőben 20 percig süssük.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése