Kedvelem a River Cottage c. műsort, de a céklát nem... Amikor az egyik részben Hugh csokis céklás brownie-t készített, elhatároztam, hogy kipróbálom, és itt van! (képek lejjebb)
Elég kicsire reszeltem a céklát, így a süti nem lett olyan ízű, mint egy cékla-bomba, és tudjátok mit? Ízlett! :) Így hát csak ajánlani tudom, hogy próbáljátok ki akkor is, ha nem szeretitek a céklát, legalább így jussatok a benne lévő vitaminokhoz. :)
A recept:
25 dkg kockázott vaj
25 dkg min. 70%-os étcsoki (az enyém 60%-os volt, így is finom lett) darabokra törve
3 közepes méretű tojás
25 dkg porcukor
csipet só
15 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
25 dkg cékla puhára főzve, meghámozva, lehűtve és lereszelve
Vajazzunk ki egy tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A csokit és a vajat tegyük tűzálló tálba, s tegyük a melegedő sütőbe. Mikor olvadni kezd, keverjük meg, majd tegyük vissza, míg teljesen felolvad; ekkor vegyük ki és tegyük félre.
Keverjük össze a cukrot a tojásokkal, öntsük hozzá a vajas csokit, és keverjük szép simára.
A sót, sütőport keverjük a liszthez, szitáljuk ezt a csokis keverékbe, s fém kanállal forgassuk jól össze.
A céklát is forgassuk a keverékhez, de ne keverjük bele túlságosan, csak "felületesen".
A masszát öntsük a tepsibe, tegyük sütőbe és 20-25 percig süssük. Ha egy fogvájót beleszúrunk, s azon kevés morzsa marad, mikor kihúzzuk, kész. Ne süssük túl, a közepének puhának kell lennie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése