Keresés ebben a blogban

2016. február 3., szerda

Szezámos bagel.

Hozzávalók:

15 dkg margarin
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 dkg cukor
60 dkg liszt
1 dkg só
1 tojás a kenéshez
5 dkg szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg a vajat, hagyjuk langyosra hűlni.
2. Futtassuk fel az élesztőt a tejjel, cukorral.
3. Keverjük el a lisztet a sóval, adjuk hozzá az élesztős részt, gyúrjunk belől jó kis tésztát.
4. Duplájára kelesztjük meleg helyen.
5. Formázzunk kis zsemléket, közepüket hüvelykujjainkkal lyukasszuk ki.
6. Tegyük sütőpapíros tepsibe (ne túl közel egymáshoz), kenjük meg őket tojással, hagyjuk újra megkelni.
7. 180 °C-os sütőben süssük pirosra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése