Keresés ebben a blogban

2016. február 3., szerda

Átlagos pudingos torta.

Hozzávalók:

5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
4 dkg kakaó
1 cs sütőpor
2,5 dl tej

A pudinghoz:

1 cs tejszínízű pudingpor
0,5 l tej
2 ek cukor

1. A tésztához dolgozzuk össze a vajat, a tojást és a cukrot.
2. Keverjük el a sütőport a liszttel, adjuk az előző masszához, öntsük hozzá a tejet és a kakaót, s dolgozzuk jól össze.
3. A masszát öntsük egy kapcsos tortaformába, s vajazott, lisztezett tepsiben sütőben süssük készre (néha szúrjuk meg fogvájóval; akkor jó, ha a fogvájóra nem ragad rá).
4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Főzzük meg a pudingot a csomagoláson leírtak szerint és öntsük a tészta tetejére.
6. Hagyjuk a pudingot kicsit hűlni, tegyük rá a gyümölcsöket, majd tegyük a tortát a hűtőbe, hogy a puding teljesen kihűljön.
7. Amikor az egész megszilárdult, vegyük ki a formából, és kész! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése