Amire szükség lesz:
300g liszt
60g kakaópor
1 tk szódabikarbóna
csipet só
120g vaj
240g cukor
4 tojás
2,5dl tejföl
1,5dl tej
piros ételfesték
1 cs vaníliáscukor
200g mascarpone
30g vaj
2 ek tejföl
1 cs vaníliáscukor
500g porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°Cra, lisztezzük vajazzuk ki a tortaformánkat.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, keverjük bele a kakót és a szódabikarbónát.
A vajat a cukorral habverővel 5 percig habosítsuk.
Egyenként adagoljuk a tojásokat, mindet jól dolgozzuk bele.
Keverjük hozzá a tejfölt, tejet, színezéket, vaníliáscukrot (használjunk eleget a színezékből hogy szép piros színt kapjunk).
10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a formát levéve róla teljesen kihűtjük.
A krémhez a cukrot kivéve minden hozzávalót jól öszekeverünk, majd adagolva adjuk hozzá a cukrot, míg sima nem lesz.
Vágjuk ketté vörös bársony csodánkat, kenjük meg krémmel, majd a külsejét is borítsuk be a krémmel, hagyjuk hűtőben, majd élvezzük!
Az én krémem kissé folyós lett, de finom, úúúgyhogy nem nagyon izgatott, majd legközelebb jobban sikerül.. ;)
Update: azóta próbálkoztam még, de azt hiszem, ez a vörös bársony nekem a végzetem..szebb lett, de sosem az igazi. :/


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése