Keresés ebben a blogban

2016. február 3., szerda

Tepsis fahéjas csiga.

Hozzávalók:

50 g élesztő
0,5 kg liszt
2,5 dl tej
8 dkg vaj
8 dkg cukor
csipet só
3 tojás sárgája
fahéj, cukor, vaj

6 ek vaj
20 dkg porcukor
25 dkg mascarpone
1 tk vanília
csipet só



Az élesztőt a cukorral a langyos tejben futtassuk fel.
Adjuk a liszthez ezt, a tojássárgákat, olvasztott vajat, sót, s dolgozzuk sima tésztává.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg bőven fahéjas cukorral, tekerjük fel, vágjuk fel, fektessük a csigákat vajazott-lisztezett tepsibe, hagyjuk 10 percet kelni, majd 180 °C-on süssük 25 percig.
A többi hozzávalót robotgéppel keverjük habosra, és kenjük még melegen a megsült csigákra, végül szórjuk meg a tetejét fahéjas cukorral.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése