Keresés ebben a blogban

2016. február 3., szerda

Banánkenyér.

Egyszerű és nagyszerű. Szép és finom! Csak ajánlani tudom mindenkinek, akár reggelire, vacsira, vagy csak elrágcsálni tea, kávé mellé, szerintem tökéletes. Egész tömör kis kenyér, ezért attól, hogy nem nagy veknit kapunk, elég belőle 2-3 szeletkét megenni. Én vajjal szeretem, de tehetünk rá lekvárt, mogyorókrémet, amit szeretnénk. Mivel a kenyér édes, szerintem valami sósabbal finom, mint a vaj. :)

Hozzávalók:

2 banán (minél érettebb a banán, annál könnyebb pürésíteni)
7 dkg vaj
8 dkg cukor
25 dkg liszt
2 tojás
2 púpozott tk sütőpor
+ tehetünk bele bármit amit szeretünk, mandulát, diót...

Elkészítés:

1. A banánokat törjük össze villával, míg pépes nem lesz.
2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
3. A tojásokat verjük fel, és keverjük a sütőporos liszthez a puha vajjal együtt.
4. Adjuk hozzá a banánpürét, és ízlés szerint mandulát, diót, amit szeretnénk, keverjük jól el.
5. Egy őzgerinc vagy kenyérsütő formát vajazzunk, majd lisztezzünk, s öntsük bele a masszát.
6. 180 °C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt süssük készre. (Figyeljünk, nehogy megégjen!)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése