Keresés ebben a blogban

2020. május 1., péntek

Répafőzelék paprikás virslivel

Hozzávalók:

- 40dkg répa
- 4dl tej
- 4dl víz
- 3ek liszt
- cukor
- só

- 4db virsli
- só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A répákat meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, kevés olajon kb. egy kis pohár vízzel fedő alatt néha megkeverve puhára (azért ne menjen szét) pároljuk.
Levesszük a tűzről, rászórjuk a lisztet, kicsit megkeverjük, majd ráöntjük a tejet, vizet, simára keverjük, és a tűzre visszahelyezve ízlés szerinti sóval és cukorral (kóstolgassuk, ki hogy szereti) felfőzzük.
Ha besűrűsödik készen van.

A virsliket felkarikázzuk, és olajon megpirítjuk a fűszerekkel (kicsit több olajat tegyünk rá, hogy legyen "leve" is), majd a végén megszórjuk pirospaprikával (azért a végén mert a paprika megég és megkeseredik ha az elején beletesszük), keverünk rajta egyet-kettőt, és ezzel tálaljuk a főzeléket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése