Hozzávalók:
- 40dkg répa
- 4dl tej
- 4dl víz
- 3ek liszt
- cukor
- só
- 4db virsli
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A répákat meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, kevés olajon kb. egy kis pohár vízzel fedő alatt néha megkeverve puhára (azért ne menjen szét) pároljuk.
Levesszük a tűzről, rászórjuk a lisztet, kicsit megkeverjük, majd ráöntjük a tejet, vizet, simára keverjük, és a tűzre visszahelyezve ízlés szerinti sóval és cukorral (kóstolgassuk, ki hogy szereti) felfőzzük.
Ha besűrűsödik készen van.
A virsliket felkarikázzuk, és olajon megpirítjuk a fűszerekkel (kicsit több olajat tegyünk rá, hogy legyen "leve" is), majd a végén megszórjuk pirospaprikával (azért a végén mert a paprika megég és megkeseredik ha az elején beletesszük), keverünk rajta egyet-kettőt, és ezzel tálaljuk a főzeléket.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése