Tészta:
- 75dkg liszt
- 4,5dl tej
- 1 élesztő
- 2 tojássárga
- fél dl olaj
- 2tk cukor
- 2tk só
Töltelék:
- 15dkg puha vaj
- 1 tömlős tejszínes sajt
- reszelt sajt
- 1 tojás
- só, bors
- 5-6db virsli
- 1fej lilahagyma
- 1 kukoricakonzerv
Elkészítés:
A tésztához a tejet a cukorral langyosítsuk meg, futtassuk fel benne az élesztőt.
A liszthez adjuk a többi hozzávalót, majd az élesztőt is hozzátéve dagasszunk belőle rugalmas tésztát, amit hagyjunk duplájára kelni.
Ezalatt készítsük el a tölteléket, amihez a puha vajat keverjük ki a tömlős sajttal, tojással, reszelt sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A hagymát kockázzuk fel, pici olajon pirítsuk meg kissé, majd a kis kockákra vágott virslit is tegyük hozzá, és azzal is pirítsuk egy percet.
A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, vágjuk kétfelé.
Az egyik tésztánkat nyújtsuk ki jó vékonyra, kenjük meg a vajas krém felével, erre pedig szórjuk rá a virslis-hagymás keverék felét, és a kukorica felét is.
A hosszabbik végénél tekerjük szorosan fel (amennyire a töltelék engedi), végeit kicsit hajtsuk be, majd vágjuk fel "háromszögekre".
A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
A kész háromszögeket a tésztánál megmaradt tojásfehérjékkel megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, 180°C-on készre sütjük.
Update: jobb sütő, szebb végeredmény. :)





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése