Keresés ebben a blogban

2020. május 10., vasárnap

Fagyitölcsér

A házi fagyitölcsért videó alapján készítettem, ezt tit is megtaláljátok itt:
Fagyitölcsér házilag

Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés.

Hozzávalók:

- 110g puha vaj
- 110g porcuki
- 2 tojásfehérje
- 160g liszt

Elkészítés:

A vajat a porcukorral kikeverjük, míg sima, krémes lesz (a videóban kis habverővel történik a folyamat, én fakanállal csinálom ezt), hozzáadjuk a tojásfehérjéket, ezzel is kikeverjük (nekem ez sok-sok kézi habverős keverés után is kissé darabos volt, pedig a vajat szépen kikevertem a cukorral, de sebaj, a lisztes fázisnál összeállt), végül a lisztet is beledolgozzuk.
Ezt a krémes keveréket én sütőpapírra kentem tepsiben (mert nincs sütőlapom), nagyon vékonyan, kör alakban egy spatulával (ebből az adagból akár 8 kisebb tölcsér is kijöhet, nekem 2 nagy és 4 kicsi lett, ki kellett tapasztalni :) ), majd 200°C-on kb 2 percig sütjük. A szélei kicsit megbarnulnak,  szilárd mindenhol, na akkor jó. Még forrón óvatosan tölcsérformára tekerjük (ezt én papírból tekertem, majd alufóliába csomagoltam), és pár másodperc múlva le is húzzuk a formáról, hagyjuk kihűlni-száradni.
Egyszerre egyet tudtam csinálni, az az egy biztos, hogy kicsit kell várni, hogy ne legyen forró a tepsi mikor a következőt megpróbáljuk "felkenni", mert összekapja a krémet és kb lehetetlen szétkenni. :D
Ezért két tepsit használtam, egy laposat, meg egy másikat fejre fordítva. Így az egyik kihűlt míg a másikon sütöttem.
Ha kész vannak, tehetjük is bele a fagyit, vagy mártsuk olvasztott csokiba, majd díszítőcukorba. :)

Vannak még terveim a jövőben ezzel a tölcséresdivel, de majd ha sikerül, akkor mutatom. ;)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése