Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- fél kg csiperkegomba
- 25dkg reszelt sajt
- 5dl főzőtejszín
- 2 fej lilahagyma
- pár szelet bacon vagy valamilyen szalonna apróra vágva
- só, bors, paprika
- gyömbérpor, cayenne bors, kurkuma
- 2tk mustár
Elkészítés:
A szallonna darabokat egy serpenyőben megpirítjuk, majd 1,5 fej felkockázott hagymát adunk hozzá, ezt is megpirítjuk vele.
Ha az is megpirult, rátesszük az előzőleg megpucolt, szeletelt gombát is, pirítjuk vele kicsit, majd kis vizet hozzáadva készre pirítjuk ezt is.
Ha kész, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a fűszereket (kóstoljuk, ki mennyire erősen szereti egy-egy fűszer ízét), felfőzzük.
A csirkemellet felkockázzuk, egy enyhén olajjal kikent tepsibe tesszük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, amiből egy keveset tegyünk félre majd a tetejére.
Ráöntjük a gombás-tejszínes keveréket a húsra, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, a megmaradt fél lilahagymával díszítjük, majd 180°C-on a hús megpuhulásáig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése