Keresés ebben a blogban

2020. május 10., vasárnap

"Menzás" makaróni

Hozzávalók:

- 50dkg makaróni tészta
- 1 fej hagyma
- 30dkg sonka (én tálcás pulykamell sonkával csináltam)
- 5 db csiperkegomba
- 500ml paradicsompüré (én a dobozos változatot tettem bele)
- só, bors, oregánó
- cukor

Elkészítés:

A tésztát szokásos módon, sóval, pici olajjal megfőzzük, leszűrjük.
A hagymát apróra vágjuk, pici olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pici kockákra vágott sonkát, ezzel is pirítjuk pár percet, majd rátesszük a picire kockázott gombát, és kevergetjük, míg az is megpirul.
Ezután rászórjuk a fűszereket (só, bors, oregánó), majd mehet rá a paradicsompüré is, és egy kicsi víz (mondjuk öblítsük ki vele a paradicsomos dobozt, így nem megy kárba abból se semmi).
Tegyünk hozzá pici cukrot, majd ha rottyant egyet, kóstoljuk, elég fűszeres-édes-e.
Ha jó, és felfőtt, készen is van, ekkor keverjük a tésztához, majd sok-sok reszelt sajttal tálaljuk.


Az enyém azért ilyen halovány szegény, mert sok tésztához kevertem (75dkg-hoz), ehhez több szósz kellett volna, de így is finom volt. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése