Hozzvalók:
- négyzet alakú háztartási keksz
- 3cs eperízű pudingpor
- 1l tej
- 7ek cuki
- 1dl víz
- 1tk instant kávé
- 1dl tej
- kis rumaroma
- 4dl habtejszín
- 10dkg csokoládé
- pár szem eper
Elkészítés:
Egy közepes tepsi aljára lerakosgatjuk a kekszeket, szépen töltsék ki a tepsit.
A pudingporokat a cukorral az 1l tejben megfőzzük.
A vizet felmelegítjük picit, belekeverjük az instant kávét, hozzáöntjük a deci tejet és a rumaromát, majd ezen keverék felével meglocsolgatjuk a kekszalapunkat (kicsit jusson minden kekszre, de azért ne aggódjunk, a puding megpuhítja úgyis).
A kész pudingunk 2/3-át még melegen öntsük a kekszre, simítsuk el, majd még egy sor kekszet sorakoztassunk a tetejére, amit a maradék kávés-rumos lötyivel locsoljunk le, végül kenjük rá a maradék eperpudit.
A pár szem epret vágjuk szeletekre, és rakosgassuk a pudingrétegre (kissé nyomjuk bele, hogy majd a habot könnyebben rá tudjuk kenni). Amíg a habot felverjük, tegyük hűtőbe az egészet.
A csokit (tej, vagy ét, ki mit szeret, mit talál otthon, be lehet vetni a maradék csokimikit, nyuszit) olvasszuk fel, hagyjuk hűlni.
A habtejszínt (ha cukrozatlan kis cukorral, esetleg habfixálóval) verjük fel habbá, majd a 2/3-át simítsuk el a sütin.
A maradék 1/3 tejszínhabba keverjük bele a kihűlt olvadt csokit, és ezt is kenjük a sima tejszínréteg tetejére.
Villával csíkozzuk be a tetejét, pár órára tegyük hűtőbe, majd felkockázva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése