Keresés ebben a blogban

2020. március 26., csütörtök

Réteges citromos

Van egy csodás blog (Home Cooking Adventure), amit egy szimpatikus hölgy, Ella ír, bár nem magyarul, de angolul szerencsére értem, és még nagyobb szerencsémre grammokban is kiírja a mértékeket, így könnyebben követhetőek szuper receptjei.
Mellesleg a bloghoz YouTube csatorna is tartozik, ahol pedig meg is nézhetjük, mit hogyan is kell. :)
Innen származik ez a tényleg csodás és érdekes recept (az első link visz a recepthez, csak azért írom le, hogy aki nem tudj lefordítani is értse).
A különbség, hogy én tortaformában sütöttem, de ki hogy szeretné. :)
A süti különlegessége, hogy ez egyetlen, összekevert tészta, ami sütés közben válik rétegekre, mintha egy krémes süti lenne! Tényleg nagyon szuper! Bár a sütési idő kissé hosszú, megéri elkészíteni!

Hozzávalók:

- 4 tojás
- 113g puha vaj
- 135g cuki
- 2tk vanília aroma
- 2 citrom héja
- 125g liszt
- fél liter tej
- felvert habtejszín és citromszeletkék a díszítéshez

Elkészítés:

A sütőt melegítsük 150°C-ra (nálunk 155 a legkisebb, nem halt bele a süti), sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20x20cm-es tepsit vagy egy kb. 23cm-es tortaformát.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat kézi mixerrel keverjük el a cukorral, vajjal, vaníliával, citromhéjjal.
Adjuk hozzá a lisztet és keverjük simára.
Végül tegyük bele a tejet és alacsony fokozaton ezzel is elegyítsük. Itt aztán röpköd a tej amerre kell, szerintem ezért ezt már kézi mixerrel is megtehetjük. :)
A tojásfehérjéket külön tálban verjük kemény habbá, majd forgassuk óvatosan a keverékhez.
Öntsük a kész keveréket a tepsibe, simítsuk el óvatosan, ha kell, és 80-90 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd pár órára tegyük hűtőbe.
Nyomózsákból nyomjunk habrózsákat a szeletekre, és díszítsük még citromszeletekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése