Van egy csodás blog (Home Cooking Adventure), amit egy szimpatikus hölgy, Ella ír, bár nem magyarul, de angolul szerencsére értem, és még nagyobb szerencsémre grammokban is kiírja a mértékeket, így könnyebben követhetőek szuper receptjei.
Mellesleg a bloghoz YouTube csatorna is tartozik, ahol pedig meg is nézhetjük, mit hogyan is kell. :)
Innen származik ez a tényleg csodás és érdekes recept (az első link visz a recepthez, csak azért írom le, hogy aki nem tudj lefordítani is értse).
A különbség, hogy én tortaformában sütöttem, de ki hogy szeretné. :)
A süti különlegessége, hogy ez egyetlen, összekevert tészta, ami sütés közben válik rétegekre, mintha egy krémes süti lenne! Tényleg nagyon szuper! Bár a sütési idő kissé hosszú, megéri elkészíteni!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 113g puha vaj
- 135g cuki
- 2tk vanília aroma
- 2 citrom héja
- 125g liszt
- fél liter tej
- felvert habtejszín és citromszeletkék a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt melegítsük 150°C-ra (nálunk 155 a legkisebb, nem halt bele a süti), sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20x20cm-es tepsit vagy egy kb. 23cm-es tortaformát.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat kézi mixerrel keverjük el a cukorral, vajjal, vaníliával, citromhéjjal.
Adjuk hozzá a lisztet és keverjük simára.
Végül tegyük bele a tejet és alacsony fokozaton ezzel is elegyítsük. Itt aztán röpköd a tej amerre kell, szerintem ezért ezt már kézi mixerrel is megtehetjük. :)
A tojásfehérjéket külön tálban verjük kemény habbá, majd forgassuk óvatosan a keverékhez.
Öntsük a kész keveréket a tepsibe, simítsuk el óvatosan, ha kell, és 80-90 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd pár órára tegyük hűtőbe.
Nyomózsákból nyomjunk habrózsákat a szeletekre, és díszítsük még citromszeletekkel.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése