Keresés ebben a blogban

2020. március 11., szerda

Epres babapiskótás szelet

Hozzávalók:

Alap:
- 25dkg gesztenyemassza
- 50dkg darált keksz
- rumaroma
- 15dkg porcuki
- 20dkg olvasztott margarin
+ 30dkg eperlekvár

Krém:
- 7dl tej
- 2cs epres pudingpor
- 15dkg margarin
- 10dkg cuki

+ 24db babapiskóta
- 1dl tej
- rumaroma

- 500ml habtejszín
- eper


Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, belesimítjuk-nyomkodjuk egy kisebb tepsibe, megkenjük az eperlekvárral.
A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
Az így kapott krém felét az alapunkra kenjük, és erre rakosgatjuk a rumos tejbe áztatott piskótákat, amikre pedig rákenjük a maradék krémet.
A tejszínt habbá verjük, ezt kenjük a legtetejére, majd eperrel díszítjük.

Jó étvágyat! :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése