Keresés ebben a blogban

2020. március 11., szerda

Fánk

Amire szükség lesz:

- 3dl langyos tej
- 1 kocka friss élesztő
- 2ek cuki
- 5dkg margarin
- 2 tojássárga
- csipet só
- 50dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1tk rumaroma

Így készítjük:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzákeverjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és nem ragadós tésztát dagasztunk.
30 percet hagyjuk kelni, ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, és még így is hagyjuk 20 percet pihenni, végül forró olajban kisütjük, melegen meghintjük porcukorral.

Kellemes nasizást! :)








Update: ezzel a recepttel készítettem lyukas fánkocskákat is, melyeket olvasztott csokival, cukormázzal vontam be, és még a közepükből kiszúrt "minifánkot" is kisütöttem, ezek igazán ideálisak lehetnek farsangi bulikra, de akár gyerekzsúrra is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése