Hozzávalók:
400g csicsriborsó konzerv
400g vörösbab konzerv
340g kukoricakonzerv
150g sűrített paradicsom
2 fej vöröshagyma
2cikk fokhagyma
olaj
só, bors, bazsalikom, chilipor
Elkészítés:
A konzerveket csepegtessük le a levüktől. Használhatunk borsóból és babból szárazat is, ebben az esetben viszont áztatni kell őket és majdnem készre főzni, mielőtt hozzáadjuk a recepthez.
A vöröshagymát felkockázzuk (nem kell apróra), olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk vele az apróra vágott fokhagymát is.
Ráöntjük a konzerveket, a sűrített paradicsomot, és kb. egy bögrényi vizet, megszórjuk a fűszerekkel, és még egy pár percig főzzük, míg szép sűrű lesz a leve.
Tálaljuk rozskenyérrel, vagy bármilyen friss kenyérrel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése