Keresés ebben a blogban

2022. február 22., kedd

Túrós tekercs

Hozzávalók:
4,5ek zabpehelyliszt
6tojás
6ek víz
2ek kakaópor
1cs sütőpor
4ek barnacukor

50dkg sovány túró
citromhéj és lé ízlés szerint
barna cukor ízlés szerint
3ek tejföl vagy joghurt

1tábla csoki
pici olaj vagy vaj


 Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, és a cukros tojássárgához adjuk, majd ehhez forgatjuk a fehérjehabot.
Sütőpapíros nagy tepsibe simítjuk a masszát, 180°C-on kb 15-20 percig sütjük.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, nem kell feltekerni mint a piskótatekercshez, tekerhető lesz így is.
Nekem valamiért kissé ráragadt a sütőpapírra, egy nagy éles kést végighúztam altta, és feljött róla.

A krémhez a túrót a cukorral, citrommal, tejföllel villa segítségével jól áttörjük-keverjük, majd a kihűlt lapra simítjuk, úgy, hogy a lap egyik végén hagyunk egy csík helyet, hiszen a tekeréssel arrafelé úgyis kicsit kinyomódik a töltelék.
Ha feltekertük tegyük hűtőbe, amíg a csokit a pici olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd vegyük elő, csorgassuk meg a csokival (én most csíkoztam, de be is lehet vonni, cukorkát szórni rá, akármi), majd tegyük vissza a hűtőbe kb egy órára, míg a csoki is megszilárdul, és a töltelék is kicsit dermed, hogy vághatóbb legyen.

Édesítővel is készülhet, a túróhoz keverhetünk mazsolát, vagy feltekerés előtt epret, más gyümölcsöt is sorakoztathatunk a tekercs közepébe, akár banánt is, amihez kedvünk van. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése