Hozzávalók:
45dkg liszt
6ek porcuki
csipet só
1cs szalalkáli
1,5ek zsír
1tojás
1 császárkörte aroma
kb. 2dl tej
1,2l tej
12ek liszt
40dkg margarin
28dkg porcuki
eperszirup
piros ételfesték
Elkészítés:
A lisztet, sót, porcukit, szalalkálit összekeverjük, majd hozzámorzsoljuk a zsírt.
1dl tejben elkeverjük az aromát, ezt a lisztes keverékhez adjuk, és adagolunk hozzá gyúrás közben még annyi tejet, hogy szépen gyúrható-nyújtható tésztát kapjunk.
3 részre osztjuk a tésztát, jó vékonyra kinyújtjuk, és tepsi hátán 180°C-on egyenként kisütjük őket.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük.
A margarint a cukorral habosra keverjük, és a lisztes masszához adjuk, ízlés szerint keverünk hozzá eperszirupot (vagy szörpit) és ételfestéket, hogy elérjük a kívánt színt.
A 3 kihűlt lap közé (kétfelé) elosztjuk-kenjük a krémet, majd pár órára, de inkább éjszakára a hűtőben hagyjuk pihenni, hogy a lapok szépen megpuhuljanak .
Porcukorral meghintve tálaljuk, de én cukormázt is el tudnék képzelni a tetején, ha már ilyen rózsaszín. :)
Mellesleg nem vagyok oda ezért a színért, de ez a sütemény finom és krémes, azon ne múljon! :)
Más aromával (mondjuk mandula) elérhetünk más színt is, a krémből kihagyhatjuk, vagy lecserélhetjük az ételfestéket, szirupot.
Kellemes nassolást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése