Hozzávalók:
1kg őzhús
25dkg gomba (csiperke vagy vegyes erdei)
1 nagy fej hagyma
mustár
2dl rozé- vagy fehérbor
5dl főzőtejszín
1cs vadas fűszerkeverék
5db csemegeuborka
aprított friss vagy szárított petrezselyem
Elkészítés:
A felszeletelt gombát kicsi olajon megpirítjuk, kiszedjük és félretesszük.
Az olajhoz teszünk még, ha kevés, és az őzhúst hirtelen megpirítjuk rajta (míg minden oldala megbarnul), majd azt is félretesszük.
A maradék olajon most a felkockázott hagymát pároljuk üvegesre, majd ehhez adjuk a mustárt, fűszerkeveréket, bort, és kevergetjük, míg be nem sűrűsödik kissé.
Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott csemegeuborkát, és a tejszínt, majd jöhet rá a gomba és a hús is, melyet így főzünk készre.
Ha kell, sózzuk és borsozzuk, a legvégén adjuk hozzá a petrezselymet.
Tálaljuk szélesmetélttel, vagy egyéb hozzáillő tésztával, esetleg tejföllel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése