Keresés ebben a blogban

2022. február 22., kedd

Nápolyi

Hozzávalók:

Kakaós:
4db ostyalap
20dkg vaj
6dkg cukor
1dl tej
2ek kakaópor
kb. 10dkg darált keksz
1 kanál lekvár
rumaroma

Citromos:
5db ostyalap
25dkg puha margarin
18dkg cuki
5dkg darált keksz
1 citrom leve és héja


Elkészítés:

A kakaós verzióhoz egy lábasba tesszük a tejet, hozzákeverjük a cukrot és a kakaóport, belekockázzuk a margarint és felmelegítjük, hogy összeolvadjon, de ne forraljuk.
Levesszük a tűzről és egy fakanállal belekeverjük a darált kekszet, lekvárt, aromát, majd ha már langyos a massza, kenhetjük is a lapokra.

A citromos krém esetében már puha vajjal dolgozzunk (vegyük elő előző nap pl), ezt a cukorral robotgép segítségével habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a citromlevet és héjat, majd a daráltkekszet is. Kenjük a lapokra.

A megtöltött ostyalapokat tegyük hűtőbe, tetejükre tegyünk valamilyen nehezéket (egy másik tálcát valamilyen súllyal, vágódeszkát...), hogy a felső lap ne kunkorodjon fel, mert akkor nem éri a krém, és nem puhul meg.
Pár órát hagyjuk így, majd szeleteljük fel, ezután már nem kell hűtőben tartani.

Kellemes nassolást! :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése