Sütés nélkül, egyszerűen, de finoman. :)
Férjemnek készült. :)
Így készült:
- egy nagy csomag babapiskóta (kb. 500g)
- 1,5 - 2 dl tej + bonbonmeggy vagy rum aroma
A tejet elkeverjük az aromával.
Egy kapcsos tortaformában körberakunk piskótákat úgy, hogy az aljukat levágjuk (így megállnak és nem lesznek olyan magasak), de ezekek a piskótáknak csak a belső felét márjuk egy pillanatra a tejbe. Ezzel kívül kissé tartósabb marad a tortánk "kerete".
A forma alját teljesen beáztatott piskótával rakjuk ki; törjünk/vágjunk darabokat, hogy szépen kibélelhesük.
- 7,5 dl tej
- 2 csomag csokipuding
- 5 ek cukor
- egy nagy marék csokireszelék
- 500 ml habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- pici vanília aroma
- egy üveg meggybefőtt
- csokireszelék
A meggybefőtett szűrjü/csepegtessük le.
A pudingot a cukorral főzzük sűrűre a tejben, majd hagyjuk hűlni kicsit amíg elkésztjük a habot.
Ehhez a tejszínt a fixálókkal verjük habbá, majd keverjük bele a mascarponét és az aromát is.
A langyos pudinghoz keverjük a marék csokireszeléket (ez kihagyható, szerintem így volt finom).
A piskótás alapunkon szépen simítsuk el a csokipuding felét, amit rakjunk ki sűrűn meggyel, majd a meggyre kenjük a tejszínes keverék nem egészen felét (kicsi habot hagyjunk a végére díszítéshez).
A tejszínes rétegre újra beztatott piskótaréteg jön, amire jön a maradék puding, újra meggy (nálam ez a második meggyréteg kimaradt, de elbírta vola a torta), újra tejszín; ezt szépen elsimítjuk, majd habzsákból vagy ahogy szeretnénk nyomjunk bogyókat dísznek a tetejére, melyekre egy-egy szép meggyszem kerül. Szórjuk meg jól csokireszelékkel.
Legjobb, ha egy éjszakát áll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése