Hozzávalók:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- fél cs. sütőpor
- fél dl olaj
- 1 dl víz
- 1 ek rumaroma
- 3 cs. tejszín ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 18 dkg cukor
- 30 dkg vaj
- 2 üveg meggybefőtt, vagy bármi más gyümölcs, amit szeretnénk
- 3 cs. gyümölcskocsonyapor vagy tortazselé (megjegyzem, a kocsonyapor ízesített, ami nekem nem igaán jött be, a tortazselét meg esetünkben akár a meggylével és készíthetjük, vagy csak simán, így nem nyomja el a gymölcsünk ízét)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral verjük fel addig, amíg fehér, jó habos, könnyű lesz.
Lassan adagolva keverjük bele az olajat, rumot és a vizet, majd a kakós-sütőporos lisztet kézzel forgassuk hozzá.
Ezt a keveréket öntsük vajas-lisztes tepsibe, 10 perc alatt kb 180°C-on süssük készre, majd hagyjuk kihűlni.
A pudingporokat és a cukrot keverjük el a tejben, főzzük sűrűre, várjunk míg ez is kihűl.
A vajat habosítsuk fel kissé, majd keverjük jól el a pudinggal, és kenjük ezt egyenletesen a kihűlt tésztára. Tegyük kis időre hűtőbe.
A zselét készítsük el a tasakon található leírás szerint, várjunk, míg langyosra hül, de még folyós.
A meggyet csepegtessük le, rakosgassuk a pudingos rétegre.
Kanalazzuk a zselét a gyümölcsrétegre, és kb. 3-4 órára tegyük hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése