Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- taco fűszerkeverék (én ezt a Lidlben vettem mexikói héten, de a csirkét azzal fűszerezzük, amivel szeretnénk)
- olaj
- 1cs tortilla-lap
- reszelt sajt
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 fokhagymagerezd préselve
- só, bors, bazsalikom
- kis citromlé
- kis cukor
Elkészítés:
A csirkemellet kis vékony csíkokra vágjuk, kb. 1,5 dl olajban elkeverjük a fűszert, majd jól beleforgatjuk a húst. Ezt letakarva hűtőben hagyhatjuk állni is, de azonnal is elkészíthetjük; ha nem elég fűszeres így, sütés közben szórjunk még rá fűszert. Serpenyőben süssük ki a húst.
A tejfölbe keverjük bele a fokhagymát, fűszereket, ízesítsük kis citromlével-cukorral - kóstoljunk, mikor jó.
A tortilla-lapokat kenjük meg kb. 1 - 1,5 ek tejföllel, tegyünk rá bőve reszelt sajtot, majd a husiból is pakoljunk rá.
Hajtogassuk, tekerjük fel a tortillákat (kép lentebb, forrás).
A feltekert tortillákat forró serpenyőben kb. 3-4 perc alatt pirítsuk körbe.
Tálaljuk salátával, esetleg megcsurgatva a maradék fokhagymás tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése