Keresés ebben a blogban

2018. február 4., vasárnap

Mézes-fokhagymás tepsiben sült csirkefalatok, sajtos-fokhagymás mártogatóssal

A csirke hozzávalói:

- 1 kg csirkemell kockákra vágva
- 3 felvert tojás + 1 dl tej + só, bors
- zsemlemorzsa
- fél bögre méz (2,5 dl-es bögre kb)
- fél bögre szójaszósz
- 4-5 fokhagymacikk préselve
- só, bors, chili, ha szeretjük

A húskockákat merítsük az ízesített felvert tejes tojásba, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában, és pakolgassuk sütőpapíros vagy vajazott/olajozott tepsibe. 180°C-on kb 20 percig süssük, de legalábbis amíg át nem sülnek a husik.
Amíg sülnek, egy kis lábasban vagy serpenyőben forraljuk fel a többi hozzávalót, és hagyjuk kb. 2-4 percig forrni, közben keverjük meg néha.
A kész husit tegyük egy tálba, öntsük rá a szószt, és forgassk át, hogy minden husira kerüljön belőle.
Köretnek most sültkrumpli készült hozzá, melyre pici olajban elkevert, apróra vágott fokhagyma és fűszer került.


A mártogatós (hogy ne legyen olyan száraz az ebéd ;) ):

- egy bögre majonéz
- 3-4 fokhagymagerezd préselve
- 1 tk olaj
- kicsi cukor
- 3-4 ek reszelt sajt
- 2 tk citromé
- fél ek ecet
- só, bors, bazsalikom, majoranna, kakukkfű és chili ha szeretjük

Ezt mind keverjük jól össze, tároljuk hűtőben tálalásig, tálaláskor pedig szórjunk a tetejére friss, darabolt metélőhagymát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése