Keresés ebben a blogban

2021. január 15., péntek

Lencsesaláta

Hozzávalók:

- 20dkg lencse
- só, babérlevél
- 1 nagy tejföl (330g)
- kb 1ek majonéz
- kb 2tk mustár
- pici cukor és citromlé
- 1 nagy fej lilahagyma
- 5db főtt virsli
- 3db főtt tojás
+ díszítéshez egy főtt virsli, egy főtt tojás

Elkészítés:

A lencsét főzzük meg sóval, babérlevéllel íztesített vízben.
A tejfölt keverjük el a mustárral, majonézzel, pici sóval és citromlével, kóstoljuk, ízlésünknek megfelelően édesítsük-citromlevezzük.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, belekeverjük a tejfölös alapba, majd hozzákeverjük a kihűlt lencsét is.
A virsliket karikákra, a főtt tojásokat kockákra vágjuk, és ezeket is a salátába keverjük, végül virsli- és tojáskarikákkal díszítjük a kész ételt.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése