Keresés ebben a blogban

2021. január 27., szerda

Reszelt túrós

 Hozzávalók:

- 40dkg liszt
- 12dkg cukor
- 1cs sütőpor
- 1ek vanília aroma
- 3ek kakaópor
- 25dkg margarin
- 1tojássárga

- 90dkg túró
- 22dkg cukor
- 1cs vaníliáscukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3tojássárga
- 4tojásfehérje

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral, sütőporral, kakaóporral, majd hozzádolgozzuk az aromát, tojássárgát és a puhára, de nem folyósra olvasztott margarint. (A tojás fehérjét tegyük félre, kelleni fog a töltelékbe.)
Ha szépen összegyúrtuk tésztává, nagyjából formázzuk rúddá, hogy majd könnyebb legyen fogni reszeléskor, tekerjük folpackba, és tegyük a fagyasztóba.
A túrót a cukrokkal és tojássárgákkal, citromhéjjal villával törjük jól össze (kóstoljuk meg, hátha édesebben szeretjük, ez esetben tegyünk még bele kis cukrot).
A 4 megmaradt tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd forgassuk a túróhoz.
Egy közepes tepsibe tegyünk sütőpapírt, vegyük elő a tésztát, a felét reszeljük a tepsi aljába, rendezzük el, hogy szép egyenletesen legyen (én egy késsel bevágtam picit körben a tésztát, hogy lássam hol a fele).
Erre a rétegre kanalazzuk rá a túrót, és óvatosan simítsuk el azt is egyenletesen.
A tetejére reszeljük rá a maradék tésztát, majd 175°C-ra előmelegített sütőben süssük fél óráig.



w




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése