Hozzávalók:
- 75dkg liszt
- 38dkg margarin
- 2tojássárga
- kb. 4,5dl tejföl
- 1tk só
- 0,5l tej
- 4ek liszt
- 2tojás
- 10dkg margarin
- só, bors
- 10dkg reszelt sajt
+kb. 25dkg reszelt sajt a forgatáshoz
Elkészítés:
A lisztet a sóval elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejfölt adagolva jól gyúrható, nem ragacsos tésztát gyúrunk.
Formázzuk gombóccá, tekerjük folpackba, tegyük hűtőbe kb, 45 percre.
Közben a tejbe belekverjük kézi habverővel a lisztet, tojást, fűszereket, majd sűrűre főzzük.
Ha sűrű, levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot, hagyjuk langyosra hűlni, majd a margarint is beledolgozztuk (kóstoljuk, elég fűszeres-e).
A tésztát nyújtsuk ki kb fél centisre, szaggassunk belőle köröket, melyeket 200°C-os, előmelegített sütőben süssünk meg (ha már barnul az alja, jó).
A kihűlt pogácsákat a sajtos krémmel ragasszuk össze úgy, hogy egy kiskanállal az egyikre teszünk a krémből, a másikat kissé rányomjuk, hogy a krém kibuggyanjon a szélein, így forgatjuk a reszelt sajtba, ezen a krémen ragad meg a sajt.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése