Keresés ebben a blogban

2021. január 15., péntek

Méteres kalács

Hozzávalók:

Tésztához:
- 6tojás
- 30dkg cukor
- 1 és fél dl víz
- 1 és fél dlm olaj
- fél cs sütőpor
- 38dkg liszt
- 2ek kakaó

Töltelék:
- 8-8dl tej
- 8-8ek cukor
- 2-2cs epres és csokis pudingpor
- esetleg margarin

Tetejére: tortabevonó


Elkészítés:

A 6 tojás sárágját a cukorral és a vízzel kézi robotgéppel fehéredésig keverjük (vigyázat, szétcsapja a vizet, most jön jól a fedeles robotgép, ha van :D ).
Hozzáadjuk az olajat, sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert, kemény habot is. 
Kettévesszük a masszát, egyik felébe belekeverjül a kakaót.
Vajazott, lisztezett őzgerinc formába öntjük a tésztát, mindkettőt megsütjük 180°C-on, hagyjuk kihűlni.
8dl tejből, 8ek cukorból, 2cs pudingporból főzünk egy epres és egy csokis pudingot, ha kihűltek, keverhetünk bele margarint is ízlés szerint, de simán is jó, margarinnal krémesebb állaga lesz.
A kétféle tésztát kb 1-1,5cm-es szeletekre vágjuk, majd egy tálcán elkezdjük összeállítani a sütit: egy kakaós piskótaszeletet megkenünk epres pudinggal, hozzáragasztunk egy sima piskótaszeletet, azt csokipudinggal kenjük meg, újra kakaós szelet jön, stb, így tovább. Általában 2 "rudat" készítünk, hacsak nincs méteres tálcánk és hűtőnk. :D
A tortabevonót megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süteményt, amíg megdermed, hűtőben tároljuk, majd srégen szeleteljük, így fogja kiadni a mintát.








   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése