Hozzávalók (2 kisebb tepsihez):
- 1cs friss leveles tészta
- 1,4dl víz
- 24dkg cukor
- 1ek vanília aroma
- 6cs vaníliás pudingpor
- 10db tojásfehérje
- 10dkg porcuki
- pici citromlé
- 4dl habtejszín+2cs habfixáló
- 1-2 banán
- színtelen tortazselé
Elkészítés:
A levelestésztát kettévágjuk, villával megszúrkáljuk, 200°C-on külön megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéket a citromlével és a porcukorral felverjük, nem kell teljesen keményre, csak habos legyen és ne folyjon.
A vízben a cukorral megfőzzük a pudingokat, majd a legalacsonyabb lángon hozzákeverjük a fehérjehabot.
A két tésztát egy-egy kb vele megegyező méretű tepsibe tesszük, a krém felével megkenjük az egyiket, másik felével a másikat.
A habtejszínt felverjük a fixekkel, ha cukrozatlan, cukrot is adunk hozzá, majd ezt is kettésosztjuk, megkenjük vele a sütiket.
Elkészítjük a tortazselét a csomagoláson lévő leírás alapján.
A banánokat felkarikázzuk, kirakjuk vele a sütik tetejét, leöntjük a tortazselével, majd hűtőben hagyjuk megdermedni tálalás előtt.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése