Keresés ebben a blogban

2020. június 5., péntek

Eperhab

Hozzávalók:
- 25dkg fagyasztott eper
- 2ek cukor
- fél dl víz
- fél citrom héja (kihagyható)
- 2 kis doboz natúr joghurt (280g)
- 2dl habtejszín
- 1cs zselatin fix

Elkészítés:
Az epret egy lábosban a cukorral és vízzel felfőzzük, míg az eper kienged, és szép habosan forr az egész, botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük hűlni.
A habtejszínt elkezdjük felverni, ha kissé már megköt, hozzáadjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük.
A joghurthoz hozzáadjuk a citromhéjat, és az epres pépet is belekeverjük.
A joghurtos keveréket beleforgatjuk a tejszínhabba, poharakba öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése