Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- 25dkg liszt
- 2ek keményítő
- 1cs sütőpor
- 4dl sör
- liszt, só, bors, cayenne bors
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a keményítővel, sóval, sütőporral, majd a sörrel simára keverjük.
A csirkemellet nagyobb darabokra, csíkokra vágjuk.
A lisztet elkeverjük ízlés szerinti fűszerekkel.
A húsdarabokat először a fűszeres lisztbe, majd a sörtésztába mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Kínáljunk mellé sült burgonyát, mártogatóst.
Nálam a mártogatós most 1 kis pohár joghurt, kb. 2-2 evőkanál majonéz és ketchup, só, bors, és fokhagymapor keveréke volt.
A kicsi sörösdoboz se tévesszen meg senkit, kell a több sörtészta, és mivel én csak 330ml-es sört vettem, kis ásványvízzel kipótoltam a keveréket. :)




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése