Aki szereti ezt a különleges édességet, annak tetszeni fog ez a kis desszert is. :) Feltéve, hogy fel akarjuk áldozni a mentolos csokilapocskákat a sütik tetejének... De várjunk, ez végülis nem áldozat, ez csak az élvezetek halmozása! ;)
Hozzávalók:
- 5dkg porcuki
- 10dkg csokoládé
- 10dkg margarin
- 8dkg liszt
- 2 tojás
- 12dkg cukor
- 3ek keményítő
- csipet só
- 2 tojás
- 1,3l tej
- 2tk menta aroma
- 2dl tejszín
- 1cs habfixáló
- After Eight csokilapocskák
Elkészítés:
A tésztához a csokit a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a porcukorral pár perc alatt géppel habosra keverjük, majd ehhez kézzel hozzákeverjük a csokit és a lisztet is.
180°C-on kb 20 perc alatt egy kisebb tepsiben megsütjük a tésztát, a teteje nem kell, hogy teljesen szilárd legyen, de ne is folyjon.
Hagyjuk kihűlni a tésztát a tepsiben.
A cukrot a keményítővel és sóval elvegyítjük.
A tojásokat 2dl tejjel kikeverjük kézi habverővel, hozzáadjuk az aromát, majd a száraz keverékkel is simára dolgozzuk.
A többi tejet egy lábosban felforrósítjuk, amikor forrni kezdene, kevergetés mellett hozzáöntjük a keveréket, és sűrűre főzzük.
Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tésztára simítjuk, kis időre hűtőbe tesszük az egészet.
Ha kihűlt a puding is a tésztán, a habtejszínt a fixálóval felverjük, és a puding tetejére kenjük, végül kirakjuk a sütemény tetejét a csokilapokkal. Tegyük még egy órára hűtőbe, majd a csokikockák mentén szeleteljük fel.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése