Keresés ebben a blogban

2020. június 20., szombat

Boszorkány pogácsa

Nem kell hozzá varázslat, nem bonyolult, de ki tudja, talán mindenkinek akad egy-egy titkos hozzávalója, amit az "üstbe" dob, amikor a tésztát keveri, vagy a lekvárban rejtőzik a boszorkányság?! Kinek mi. ;)

Hozzávalók:
- 60dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 20dkg porcuki
- csipet só
- egy narancs héja
- 40dkg margarin
- 2 tojássárga

- 2 tojásfehérje
- kb. 15dkg darált dió vagy dejó ízlés szerint cukorral vegyítve
- baracklekvár (jó jó, eper is mehet szerintem, az bármibe, nem?!)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, belemorzsoljuk a felkockázott hideg margarint, végül beledolgozzuk a tojássárgákat.
A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a tojásfehérjéket kissé felverjük, nem kell kemény habnak, csak éppen habosítsuk ki fehérre.
A tésztából sodorjunk kis golyókat, forgassuk a tojáshabba, majd a cukros dióba, majd sütőpapíros tepsire tegyük őket, helyet hagyva köztük, mert kissé megduzzadnak.
A tepsibe téve a golyók közepét nyomjuk be az ujjunkkal, bátran, mert az is meg fog emelkedni.
175°C-on kb 20 percig süssük. Az aljuk meg fog barnulni, de kissé puhák maradnak míg sülnek, viszont ahogy hűlnek, megszilárdulnak.
Hagyjuk kihűlni a kis pogikat, majd a mélyedésekbe kiskanállal tegyünk lekvárt, s már fogyaszthatjuk is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése