Keresés ebben a blogban

2020. október 13., kedd

Agy-torta, avagy Charlotte Halloweenra

 Hozzávalók: 
 
- 4 tojás fehérje
- 1ek cukor
- 4 tojás sárgája
- 10dkg cukor
- 1tk vanília aroma
- 7,5dkg liszt
- piros ételfesték
- eperlekvár
 
Krém: 
- 0,5l tejszín
- 0,5kg mascarpone
- 13dkg cukor
- 1tk vanília aroma 
- piros és kék ételfesték
 

Elkészítés:
 
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a vége felé hozzáadva a cukrot is.
A tojássárgákat, cukrot, vaníliát is kihabosítjuk géppel, majd beledolgozzuk a lisztet is, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjét, és piros ételfestékkel rózsaszínre színezzük (a festéket is óvatosan keverjük bele, kicsit időigényes, de megéri).
Simítsuk sütőpapíros tepsibe a masszát, 180°C-on süssük készre.
Még melegen kenjük meg lekvárral, és tekerjük fel, kb 30 percet pihenjen.
 
A krémhez a tejszínt verjük fel, a krémsajtot a cukorral, vaníliával egy másik tálban kissé habosítsuk, majd keverjük el a tejszínnel, és piros, majd kicsi kék ételfestéket dolgozva hozzá színezzük lilás színűre.
 
A piskótatekercset vágjuk kb 7-10mm vastag szeletekre, és béleljünk ki vele egy kerek, mély tálat, melybe előzőleg fóliát tettünk. Ha kész, szépen simítsuk bele a krémet, a tetje legyen sima, hiszen ki fogjuk fordítani, ez lesz az alja. Pár órára tegxük hűtőbe az egészet, majd fordítsuk ki a tálból, vegyük le a fóliát, és szeletelhetjük is. Itt-ott kenegethetük rá akár még lekvárt, az agy-kinézetnek nem fog ártani. ;)





Fő támogató: FrankenTed! :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése