Hozzávalók:
- 25dkg háztartási keksz
- egy jó marék dió
- 25dkg margarin
- 20dkg cuki
- 4-5ek kakaó
- 1 tojás
- pici rum vagy aroma
Elkészítés:
A kekszeket törjük kicsi darabokra, a diót késsel vágjuk darabkákra.
A margarint, a cukrot, a kakót és a tojást egyszerre tegyük oda egy lábasban felmelegedni, folyton keverjük, a tojást nehogy megsüssük benne, 2-3 percig főzzük.
Ha kész, keverjük bele a keksz és dió darabokat.
Még melegen a fele masszát telerjük be rúdnak egy folpackba, tegyünk így a másik felével is.
Várjunk, míg kihűl, majd tegyük hűtőbe pár órára.
Beporcukrozhatjuk szeletelés előtt (így lesz igazi nemespenészes szalámi kinézete), de anélkül is felvághatjuk. :)






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése