Hozzávalók:
15dkg kuszkusz
3dl forró víz
só, bors, vegeta, fokhagymapor
3dkg vaj
45dkg fagyasztott vegyeszöldség
1 konzerv kukorica
1 kis doboz tejföl
1 tojás
sajt
paradicsom
Elkészítés:
Egy hosszúkás kenyérsütő tepsit, vagy egy kisebb sütőedényt vajazzunk ki kissé.
A kuszkuszt tegyük bele, öntsük le a forró vízzel, ízlés szerint bőven fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. Fedjük le, és hagyjuk állni kb 5 percig, míg a kuszkusz felszívja a folyadékot.
A zöldségeket fedő alatt kevés vízzel pároljuk puhára.
A kuszkuszhoz keverjük a vajat egy villa segítségével, míg szépen bele nem olvad, el nem oszlik.
A kész zöldségeket és ízlés szerinti mennyiségű kukoricát keverjük a kuszkuszhoz, majd simítsuk el a keverék tetejét.
A tejfölt keverjük el a tojással, ebbe is keverjünk kicsit a fűszerekből, hogy jó ízes legyen, majd szépen simítsuk a keverék tetejére.
Díszítésnek sorakoztassunk paradicsom karikákat a tejföl tetejére (ez elhagyható, de akár tetézhető másféle zöldségekkel is, hagymával, kukoricával, amit szeretnénk), majd reszeljünk rá sajtot.
180°C-on süssük addig, míg szépen megpirul a teteje.
Laktató zöldséges fogás önmagában, de köretként is beválhat.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése