Hozzávalók:
43dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
7dkg búzasikér
csipet só
3dl tej
5dkg cukor
1 kocka élesztő
1tojás
5dkg vaj
3ek fahéj
tej
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a búzasikérrel, sóval elkeverjük, majd az élesztős tejjel, tojással és megolvasztott vajjal tésztává dagasztjuk. Ha szükséges, adjunk még hozzá tejet vagy lisztet, ne legyen kemény a tészta, de ne ragadjon.
Kettéosztjuk a tésztátnkat.
A fahéjat elkeverjük egy kis tejjel, kb.2-3 evőkanálnyival, hogy aztán az egyik fél tésztánkba tudjuk gyúrni.
Olajozott tálakba tesszük a tésztákat, és megvárjuk, míg megkelnek.
Ha megkeltek, újra kettéosztjuk a 2 tésztadarabot, majd az egyik simát és fahéjasat kinyújtjuk kör alakúra, és egymásra helyezzük őket; alul a sima, felül a fahéjas tészta legyen.
A kört vágjuk 8 felé, és a kapott háromszögeket a hosszabb végüktől kezdve tekerjük fel, így formázva kis kifliket.
Végezzük el ezt a folyamatot a másik két tésztadarabbal is, így kapunk 16db kiskiflit.
Sütőpapíros tepsibe pakoljuk a kifliket, és még legalább fél órát letakarva békén hagyjuk.
Egy tojássárgát elkeverünk egy löttyintésnyi tejjel, ezzel lekenjük a kifliket, majd 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük őket.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése