Keresés ebben a blogban

2022. július 1., péntek

Tejeskávé szelet

Hozzávalók:

50dkg darált keksz
8dkg porcuki
4 ek bármilyen cappuccino por (vagy 2tk instant kávé)
2ek tejszínes mogyi aroma
25dkg margarin
2dl tej

20dkg fehércsoki
kicsi olaj
keserű kakaópor

Elkészítés:

A kekszet elkeverjük  porcukorral, cappuccino porral, hozáadjuk az aromát, olvasztott margarint, tejet, jól összedolgozzuk.
Használhatunk instant kávéport is, azt viszont a meglangyosított tejben keverjük el, és kihűlve adjuk a masszához.
Ha nagyon ragadna adjunk hozzá még kicsi darált kekszet, ha nagyon morzsálódik, picike tejet.
Ezt a masszát nyomkodjuk egy vajazott tálcára, szép egyenletes, ízlés szerinti, kb 1cm vastagságban.

A csokit tördeljük egy lábasba, kicsi (kb 2-3ek) olajat öntsönk hozzá és vízgőz felett olvasszuk meg.
Öntsük és simítsuk a kekszes massza tetejére, majd még melegen szórjuk meg szűrőn át keserű kakaóporral, majd tegyük hűtőbe, míg megdermed a csoki.
Szeleteljük csíkokra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése