Hozzávalók:
25dkg teljes kiőrlésű penne tészta
1 nagy fej hagyma
3gerezd fokhagyma
0,5dl víz
1 konzerv darabolt paradicsom, vagy 0,5l sűrített paradicsom
só, bors, cukor, oregánó
2 tonhalkonzerv (nem aprított, azzal nem olyan jó)
5 dkg reszelt sajt+tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztát sós vízben szokás szerint kifőzzük, leszűrjük.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk.
Felöntjük a kicsi vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot, fűszereket, és pár percig így főzzük.
Hozzáadjuk a tonhalat és a sajtot, elkeverjük, és kész is.
Tálaláskor egy adag tészta tetejére halmozzuk a tonhalas-paradicsomos szószt, és megszórjuk reszelt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése