Ez a finom desszert a rizsfelfújt kölessel készült változata, tetejére alma helyett más gyümölcsöt is tehetünk, tálalhatjuk lekvárral, csokiöntettel, porcukorral megszórva, de önmagábvan is kellemes, könnyű desszert.
Hozzávalók:
20dkg köles
10dkg kókuszreszelék
6dl tej
csipet só
1ek nádcukor
5 tojás
2 nagyobb alma
nádcukor
fahéj
Elkészítés:
A kölest mossuk át, tegyük egy lábasba a kókusszal, sóval, cukorral és tejjel, főzzük tejberizs állagúra.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá, a sárgákat pedig keverjük bele a kihűlt köleskásába.
Forgassuk a masszához a tojásfehérjét is, majd öntsük jól kivajazott tepsibe.
(Én egy nagyobbb tepsiben készítettem, ha kisebb a tepsi, magasabb lesz a sütink.)
Az almákat szeleteljük fel, rakosgassuk a massza tetejére, majd ízlés szerint szórjunk rájuk cukrot és fahéjat (nekem édes volt az alma is, így csak kicsi cukor került rá).
180°C-on süssük készre, tűpróbával ellenőrizhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése