Keresés ebben a blogban

2017. február 7., kedd

Kínai pirított tészta, mézes-ragacsos csirkével

A tészta:

fél kg spagettitészta
2 kis fej hagyma
2 répa
1 darabka káposzta
szójaszósz
olaj

A spagettit a szokott módon főzzük meg.
A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra, a hagymát lehet nagyobb darabokra, ahogy tetszik.
A hagymát egy nagy serpenyőben, wokban, vagy lábosban (amibe belefér majd a tészta is) pirítsuk meg, adjuk hozzá a káposztát és répát is, 3-5 percig pirítsuk együtt őket, sózzuk.
A leszűrt tésztát öntsük a zöldségekre, locsoljuk meg szójaszósszal (először kevesebbel), és jól keverjük össze, ha kell adjunk még hozzá szójaszószt, hogy egyenletesen beborítsa a tésztát.
Pirítsuk így is még egy 5-8 percig.


A husi:

1kg csirkemell
liszt

kb. 2dl szójaszósz
3ek cukor
kb. 2dl méz
chili
esetleg szezámmag

A húst vágjuk nagyobb kockákra, fogassuk meg lisztben, és serpenyőben majdnem teljesen pirítsuk meg, majd szedjük ki egy tálba.
Egy serpenyőbe öntsük bele a szójaszószt, cukrot, mézet, várjuk meg míg felforr, adjuk hozzá a chilit, szezámmagot (nálam most a szezámmag kimaradt, mert égen-földön alig kapni..), adjuk hozzá a húst, és kb 8-10 percig süssük kevergetve.
A pirított tésztával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése