Hozzávalók:
100g étcsokoládé
100g tejcsokoládé
pár csepp aroma ízlés szerint (mogyoró, rum, vanília)
Esetleg tehetünk hozzá reszelt citrom- vagy narancshéjat, tört mogyorót vagy mandulát szórhatunk rá.
Elkészítés:
Olvasszuk fel gőz fölött a csokikat együtt, keverjük hozzá az aromát, vagy amit szeretnénk, majd kanalazzuk szilikon csokiformába, vagy jégkockaformába.
Kis idő múlva szúrjunk mindegyikbe pálcát, vagy műanyag, esetleg fa kiskanalat, tegyük hűtőbe míg teljesen visszadermed.
Celofánnal csomagoljuk be a csokikat, kössünk rá szalagot, címkézzük fel, írjuk rá, hogyan kell elkészíteni: "Kb. másfél dl meleg tejben keverjük el, s fogyasszuk!"
Ha ilyen műanyag kanálkákat használunk, mint én, adnék egy jó tanácsot: ne forraljuk túlságosan fel a tejet, mert meghajlik a kanál..igen, tapasztalat! :D
Kellemes téli itóka, kis tejszínhabbal megspékelve még kényeztetőbb. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése