Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
6ek porcuki
4ek liszt
1ek keményítő
2ek kakaópor
1tk sütőpor
fél dl kávé
1dl olaj
Krém:
3cs tejszínes pudingpor
2 púpos ek keményítő
1l tej
16dkg cuki
25dkg puha margarin
16dkg porcuki
1cs vaníliáscuki
1ek kakaó
fél dl kávé
fél l habtejszín+habfixáló
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a sárgákat a porcukorral gépi habverővel addig keverjük, míg szinte fehér nem lesz.
Egy tálban keverjük össze a kakaót, keményítőt, sütőport, öntsük a tojássárgás keverékhez a fél dl kávéval és az olajjal együtt (nálam ez sima nescafé volt vízben oldva), és keverjük jól el.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk az előző keverékhez.
180°C-on süssük tűpróbáig a tésztát, majd tegyük félre kihűlni.
Én a gáztepsiben készítettem, hiszen vékony kell, hogy legyen.
A krémhez az 1l tejben elkeverjük csomómentesre a kristálycukrot, pudingporokat és a keményítőt, majd kevergetve sűrűre főzzük.
Még melegen kettévesszük a pudingot, az egyik feléhez a vaníliáscukit, a másikhoz a kakaóport és a fél dl kávét öntjük, jól kikeverjük őket, és hagyjuk kihűlni.
A margarint kockázzuk fel, felét tegyük a tejszínes, másik felét a kávés pudinghoz, mindkét félhez tegyünk a porcukiból is 8-8dkg-ot, gépi habverővel dolgozzuk bele. Érdemes a gépi habverő előtt egy fakanállal kissé belekeverni a cukit, úgy nem fog beteríteni mindent. :)
A kihűlt piskótára kenjük a kávés krémet, arra pedig a tejszíneset, tegyük hűtőbe.
A tejszínt verjük fel a fixálóval, majd ezt is simítsuk a krémekre. Én villával csíkokat húztam a tetejére, majd kakaóport szitáltam rá.
Hagyjuk hűtőben pár óráig összeállni.





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése