Hozzávalók:
4-5 közepes édesburgonya
2ek cukor
só, bors
1 tk fokhagymakrém (vagy 2 cikk zúzott fokhagyma)
1tk fahéj
csipet chilipehely
2db szárított csillagánizs
5dl főzőtejszín
Elkészítés:
Az édeskrumplikat hámozzuk meg, mossuk meg, kockázzuk fel (minél kisebb a kocka, annál hamarabb megpuhul.
Tegyük egy kisebb fazékba, szórjuk rá a fűszereket, és öntsük fel kicsivel több vízzel, mint ami ellepi.
Főzzük, míg a krumpli teljesen puha lesz.
Ekkor vegyük le a lángról, halásszuk ki az ánizst, és botmixerrel pürésítsük simára.
Tegyük vissza a lángra, öntsük hozzá a tejszínt, majd hagyjuk rottyanni egyet, közben még kóstoljuk meg és ízesítsük ízlés szerint.
Ha felfőtt, készen is van.
Tálaljuk apróra kockázott, sült édeskrumplival (én félretettem egy kisebbet, azt pirítottam meg), pirított hagymával, vagy akár levesgyönggyel.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése