Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
15 dkg étcsoki
15 dkg liszt
Krém:
1 cs étcsokis Gála pudingpor
3 dl tej
Hab:
200 g gesztenyemassza
2 dl habtejszín
1 cs habfixáló
1 ek vaníliáscukor
1 ek porcukor
2 ek rum (vagy aroma)
Elkészítés:
A vajat és a csokit gőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
A tojásokat a porcukorral fehéredésig verjük, hozzáadjuk a hűlt csokis-vajas keveréket, belekeverjük a lisztet, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejjel kb. 3 perc alatt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük.
A gesztenyemasszát lereszeljük, belekeverjük a porcukrot, rumot.
A tejszínt kissé felverjük, beletesszük a vaníliáscukrot, a habfixálót, majd teljesen habbá verjük.
Ráhalmozzuk a puding tetejére.
Eperrel díszítjük. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése