Keresés ebben a blogban

2016. április 10., vasárnap

Vasárnapi gesztenyés habos.

Hozzávalók:

Tészta:

3 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
15 dkg étcsoki
15 dkg liszt

Krém:

1 cs étcsokis Gála pudingpor
3 dl tej

Hab:

200 g gesztenyemassza
2 dl habtejszín
1 cs habfixáló
1 ek vaníliáscukor
1 ek porcukor
2 ek rum (vagy aroma)

Elkészítés:

A vajat és a csokit gőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
A tojásokat a porcukorral fehéredésig verjük, hozzáadjuk a hűlt csokis-vajas keveréket, belekeverjük a lisztet, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni.

A pudingot a tejjel kb. 3 perc alatt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük.

A gesztenyemasszát lereszeljük, belekeverjük a porcukrot, rumot.
A tejszínt kissé felverjük, beletesszük a vaníliáscukrot, a habfixálót, majd teljesen habbá verjük.
Ráhalmozzuk a puding tetejére.

Eperrel díszítjük. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése