Hozzávalók:
12 kicsi, vagy 6 nagy toast kenyér
16 szelet baconszalonna
1 fej lilahagyma
4 tojás
1-2 dl tej
sajt
fűszerek
friss zöldségek tálaláshoz
Elkészítés:
A muffinformánk mélyedéseit kenjük be olajjal vagy olvasztott vajjal.
A toast kenyereket nyújtófával nyújtsuk ki. Én nagyot használtam, ezért kettévágtam őket, és egy muffin mélyedésbe egy felet nyomtam bele, az is bőven elég volt.
12 baconszalonna szeletet kicsit serpenyőben pirítsunk meg, majd tegyük a kenyerekre.
Reszeljünk sajtot, tegyünk minden mélyedésbe.
A hagymát és a maradék szalonnát kockázzuk fel, kicsit ezt is pirítsuk meg serpenyőben, majd kanalazzuk a kenyeres-szalonnás mélyedésekbe.
A tojásokat egy kisebb műanyag kancsóban (ezzel könnyebb lesz a formába tölteni) kis tejjel és a fűszerekkel verjük fel, majd osszuk el a mélyedésekbe.
Süssük készre (nem kell bonyolítani, látszik, ha megsült a tojás, néha nézzünk rá), tálaljuk friss zöldségekkel. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése