Keresés ebben a blogban

2021. május 5., szerda

Dióska

Hozzávalók:

 6 tojás fehérje
20dkg liszt
25dkg darált dió (vagy dejó)
35dkg cukor
45dkg puha vaj

Máz:
6tojás sárgája
18dkg cukor

5dkg olvasztott csoki


Elkészítés:

A cukrot a vajjal géppel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a diót, és adagolva belekverejük a lisztet is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a diós masszával.
180 °C-on kb. 40 perc alatt vajazott-lisztezett vagy sütőpapíros tepsiben megsütjük.
Eközben a tojássárgákat a cukorral kézi habverővel simára keverjük, és ezt a sütőből kivett (ne zárjuk el a sütőt) süti tetejére egyből ráöntjük-kenjük.
A mázzal még kb. 3 percre tegyük vissza a sütőbe, majd zárjuk el a sütőt, és hagyjuk bent pár percet, mielőtt kivennénk.
Ha kihűlt, az olvasztott csokival csurgassuk meg a tetejét, annak is hagyjunk időt hogy megkössön, majd szeleteljük csíkokra.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése